Vores arbejde

nGive tager udgangspunkt i Kibera, som er et af de største slumområder i Afrika. Det er især børn og unge, der er udsatte i slummen, hvor overfald og voldtægter ofte forekommer. I mange af Kiberas husstande er det det ældste barn, der har hovedansvaret for at forsørge familien, fordi begge forældre og bedsteforældre er gået bort.

nGive arbejder for at få børn ud af slummen gennem uddannelse. Vi arbejder sammen med den lokale organisation Mirror of Hope, som er ledet af Thomas Nyawir, der selv er vokset op i slummen, og som har gjort det til sin livsmission at få så mange børn som muligt ud af den. De børn, der kommer i skole, går på privatskoler langt væk fra Kibera. Børnene bor på skolerne og er kun hjemme i ferier 3-4 gange om året. I ferierne arrangerer Mirror of Hope workshops og aktiviteter, så børnene kun tilbringer mindst muligt tid i slummen.

I ferierne får Mirror of Hope hjælp af frivillige universitetsstuderende, som selv kommer fra slummen, og som selv har en drøm om at ændre tingenes tilstand i Kibera. Organisationen er drevet af passion og goodwill, og derfor er det kun Thomas og hans studentermedhjælper Steve, som organisationen har udgifter til. Resten af de donerede penge går til børnenes skolegang og initiativer, der kan holde dem ude af slummen.

Om Kibera

  • Man vurderer, der bor mellem 800.000 -1 million mennesker i Kibera på et område svarende til 2,5 km2.
  • Levetiden i Kibera er gennemsnitligt 30 år. Til sammenligning er levetiden i Danmark 82,5 år for kvinder og 78,6 år for mænd.
  • 66 procent af pigerne bytter regelmæssigt sex for mad.
  • 50 procent af beboerne i Kibera er arbejdsløse.
Monique DjarnVores arbejde