Børnene

Lucy

Lucy er født den 23. oktober 2000. Hun bor sammen med sin mor og sine to brødre. Hendes far døde under urolighederne i 2007-08. Hendes mor har siden taget sig af familien. Lucys store forbillede er hendes mor. Moren arbejder som sygeplejerske i Kibera, hvor hun har med HIV bekæmpelse at gøre. Hun kunne sandsynligvis tjene flere penge på andre hospitaler, men er passioneret omkring sit arbejde idet hun finder det vigtigt for Kiberas fremtid.

Lucy vil gerne være sanger. Hun synger i kirkens kor hver søndag og det er ofte ugens højdepunkt. Hvis hun ikke kan slå igennem som sanger, vil hun gerne være læge, så hun kan hjælpe de samme mennesker, som hendes mor hjælper i dag.

 

Conan

Conan er født den 7. juli 2000. Han bor i Kibera sammen med sin mor, bror of fire andre forældreløse kusiner, som Conans mor har taget til sig. Conan vil gerne være advokat, så han kan tale dem der bor i Kiberas sag. Han vil kæmpe for at alle børn er frie, og har adgang til sundhedspleje og uddannelse, og så har han en drøm om at få sin mor ud af Kibera til et sted der er sikkert.

Hans familie bor i et lille hus bestående af et værelse, som er inddelt i to rum. Huset er lavet af mudder, cement og tin. De fleste hjem har elektricitet, men den er ofte lavet ulovligt og udgør derfor en kæmpe brandfare. Familien betaler ca. 160 kr., i leje pr. måned – en sum, der svarer til 50% af familiens månedlige indkomst. De fleste familier i Kibera spiser kun ét måltid dagligt.

Laureen

Laureen er født den 7. juli 2000. Hun bor i Kibera med sin mor, bror og søster. Hendes familie bor i et hus, som består af et enkelt værelse. Huset er lavet af cement, tin og mudder og lejen er ca. 125 kr., pr., måned svarende til 50% af hvad moren tjener månedligt. Hendes mor arbejder som rengøringsdame.

Laureen vil gerne være neurokirurg når hun bliver voksen, så hun kan hjælpe folk med hjerneproblemer.

 

 

 

 

Herbat

Herbat er født den 20. maj 1998. Han bor sammen med sin storebror som, efter forældrenes død, er efterladt til at tage sig af Herbat. Storebroren har lagt sine egne drømme

på hylden og forsøger nu at forsørge dem begge ved at bage og sælge mandazi (minder om dougnuts) til lokale i Kibera.

 

Herbats største drøm er at oprette et kæmpe børnehjem til at de forældreløse børn i Kibera.

 

 

 

Victor

Victor er født den 10. februar 2000. Han bor i Kibera sammen med sin bedstemor og sine to yngre kusiner. De bor i et lille hus bestående af et værelse. Huset er lavet af mudder, cement og tin. De fleste hjem har elektricitet, men den er ofte lavet ulovligt og udgør derfor en kæmpe brandfare. Familien betaler ca. 160 kr., i leje pr. måned – en sum, der svarer til 50% af hvad bedstemoren tjener månedligt. Hans bedstemor arbejder som regel som rengøringsdame, men det er ikke altid, der er arbejde. De dage, hvor der ikke er arbejde forsøger hun at sælge second-hand tøj for at tjene lidt ekstra.

Victor vil gerne være kemisk ingeniør og har en drøm om at komme til at læse et år i udlandet.

Sharon

Sharon er født den 23. januar 1999. Hun bor sammen med sin mor og sine to yngre søstre. Hendes far gik bort i en tragisk bilulykke sidste år og siden har moren forsøgt at finde økonomisk fodfæste. Det var faren, der forsørgede familien, imens Sharons mor tog sig af børnene hjemme. Nu forsøger Sharons mor dagligt at finde arbejde, men ofte uden held. Dette er en af de familier, som ofte går sultne i seng, og derfor er det en kæmpe økonomisk lettelse, når Sharon er på skolen, hvor hun får tre måltider dagligt og kan fokusere på sine studier.

Sharon har en drøm om at blive advokat, så hun kan hjælpe dem, der behøver hjælp og tale de svages sag.

 

 

Francis

Francis er født den 10. oktober 2000. Begge hans forældre er gået bort, så han bor med sin bedstemor og bror. Bedstemoren har en lillebitte shop med grøntsager, men indtjeningen rækker sjældent til meget mere end akkurat deres husleje. Dette er en af de familier, som ofte vil være gået i seng ved en 19-tiden i et forsøg på at holde sulten væk. De bor i et lillebitte hus, som har gulvplads svarende til to kvadratmeter.

Francis har en drøm om at blive revisor eller kunstner, når han færdiggør skolen.

 

 

 

Florence

Florence er født 24. juli 2002. Florence bor med sin mor og far og hendes to yngre søskende. Begge forældre er hver dag ude og finde arbejde. De har ikke fast arbejde, så derfor er der dage, hvor der er råd til mad, og andre dage, hvor der ikke er råd til mad.

Florence vil gerne være advokat og har en drøm om at eliminere uligheden mellem rig og fattig.

 

 

 

 

 

Mary

Mary er født den 12. november 1998. Hun bor sammen med sin mor og to brødre. Hendes far forlod dem til fordel for en anden kvinde, og nægter at hjælpe dem økonomisk. Marys mor arbejder som rengøringsdame, men det er ikke hver dag, at der er arbejde til hende. Ligesom nogle af vores andre familier, er dette en familie som ofte går i seng ved en 19-tiden for at holde sulten for døren.

 

Mary har en passion for at hjælpe syge mennesker. Som hun siger, er der så mange mennesker i Kibera, der har brug for hjælp, og hun vil gerne være den person, som hjælper dem. Derfor er hendes drøm at blive læge.

 

 

 

 

TaniaBørnene